Miksi työnantajan kannattaa tarjota työntekijöille raha-asioiden koulutusta?

Home   /   Miksi työnantajan kannattaa tarjota työntekijöille raha-asioiden koulutusta?

Onko työnantajalla vastuuta työntekijöidensä hyvinvoinnista? Mielipiteet tähän varmasti vaihtelevat. Osa työnantajista näkee työntekijät perheenjäseninä, joista pidetään niin hyvää huolta kuin mahdollista. Osalle työntekijöiden omat asiat eivät kuulu niin kauan kuin he hoitavat hommansa. Suurin osa työnantajista sijoittuu johonkin näiden kahden suhtautumistavan väliin.

Oli perusnäkökulma mikä tahansa, JOKAISEN työnantajan tulisi olla kiinnostunut työntekijöiden henkilökohtaisesta taloudesta. Millä perusteella? Monestakin syystä!

Ensinnäkin, työhyvinvointi ja sitä kautta tuottavuus parantuvat. Rahahuolet ovat nimittäin yleisimpiä murheiden aiheita. Laajan kansainvälisen tutkimuksen mukaan raha on jopa kaikkein yleisin stressinaiheuttaja. Kalifornian yliopiston tutkijoiden mukaan rahahuolet lisäävät sydänkohtauksen riskiä. Rahahuolet vähentävät jopa valmiutta petipuuhiin. Amerikkalaisen kyselytutkimuksen mukaan 27 prosentilla ihmisistä rahahuolet vähentävät seksihaluja. Lista jatkuu: oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tutkimuksen mukaan rahahuolet lisäävät väkivallan uhkaa parisuhteessa. Helsingin yliopiston mukaan rahahuolet lisäävät mielenterveysongelmin riskiä. Ohion yliopiston tutkimuksen mukaan äidin rahahuolet vaikuttavat jopa lapsen kehitykseen raskausaikana! Suomalaisen kyselytutkimuksen mukaan noin joka kolmas suomalainen pitää rahaa huolena ja Ylen teettämän kyselytutkimuksen mukaan suomalaisten elämänlaatua parantaisikin eniten raha.

Selvää siis on, että kun oma talous on paremmin hallussa, työntekijä voi paremmin. Energiaa kuluu vähemmän rahasta huolehtimiseen ja tämä näkyy työpaikalla.

Toiseksi, työntekijät oppivat taloudellista ajattelua. Tämä voi auttaa tuottavuuden parantamisessa, kun työntekijät oppivat paremmin näkemään oman toimintansa taloudelliset puolet. Monet oman talouden lainalaisuudet pätevät nimittäin myös yritystaloudessa.

Kolmanneksi, myös sitoutuminen työnantajaan parantuu. Jos työnantaja osoittaa kokonaisvaltaisempaa kiinnostusta työntekijän hyvinvointiin, osoittavat työntekijät kokonaisvaltaisempaa kiinnostusta työantajan hyvinvointiin. Sellaisen työnantajan palveluksessa ollaan valmiita tekemään enemmän ja paremmin.

Jokaisella työpaikalla tulisikin olla kiinnostunut työntekijöiden raha-asioista ja taloudellisen tilanteen parantamisesta. Oman talouden hallinnassa ei ole kyse palkkatasosta, vaan siitä, että osaa mitoittaa menot tuloihin, ja säästää tuottavasti. Työnantaja voi luoda ilmapiirin, jossa rahataitojen kehittäminen on sallittua ja suositeltavaa. Oman talouden hallinnan peruspilari on riittävä osaaminen, ja sitä työnantaja voi lisätä muun muassa koulutuksilla. Työnantajan puolelta pienellä panostuksella voi olla erittäin suuria vaikutuksia työntekijöiden elämään.

Ville Valkonen

Talousasiantuntija, KTM, yrittäjä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: